Batáty jako příloha

2. listopadu 2014 v 16:13 | Moldavanka |  Bez lepku
Jednou to přijít muselo. Ano, je mi třicet a ano, začínám některé recepty uvádět slovy: 'Tohle milují mé děti.' Manža, pochopitelně, taktéž chrochtá blahem, chrochrochro.

Ale vážně, děti tohle jedí, a když si člověk odmyslí špatnou fotku, je to docela elegantní příloha. Nic víc než batáty, cibule, houby, máslo, sůl. Nejdříve necháme zhnědnout žampiony na másle na pánvi, vyndáme a dáme je stranou. Zpěníme cibuli, přidáme batáty nakrájené na velké kostky, dozlatova osmažíme, pak přidáme pár lžíc vody a dusíme pod pokličkou do změknutí, doslova pár minut. Vmícháme houby a můžeme podávat. Nejlépe k nějaké pečeni nebo ke kuřeti z trouby. Nebála bych se to servírovat ani s kapkou kvalitní majonézy.

Pro toho, kdo nikdy nejedl batáty, jsou sladké a výborně se doplňují s máslem a cibulí. Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama