Sladká teplá snídaně potřetí

24. července 2011 v 19:52 |  Recepty od maminky
Tvarohové placičky patřily k repertoáru obou babiček. Já jsem si je oblíbila na cesty, protože se dají jíst i za studena a vydrží bez ledničky celý den. Ve východních zemích se jim říká syrniky.
Příprava je relativně rychlá. Stačí smíchat standardní balení tvarohu (ideálně zrnitého) s jedním vajíčkem a pytlíkem vanilkového cukru, přidat pár lžiček mouky (může být hladká nebo polohrubá) a promíchat. Toto těsto se nemá hníst, protože by bylo tuhé. Pak za pomocí lžíce vytvoříme placičky a osmáhneme je na malém množství slunečnicového oleje (záměrně říkám "na" a ne "v", friťák to být nemá).
Nejlépe tyto placičky chutnají se zakysanou smetanou a medem, druhou oblíbenou variantou je domácí marmeláda. Do těsta lze přidat rozinky a/nebo kandovanou kůru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 moldavanka | 24. července 2011 v 19:59 | Reagovat

Vytvarované placičky by se měly ještě poprášit moukou a zbytky mouky oklepat. Tak ať vám taky chutnají :-)

2 Trosečník | 22. února 2014 v 9:31 | Reagovat

Zkoušel jsem a je to rychlé, jednoduché dobré. Zařazuji do svého repertoáru. Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama