Vafle

23. dubna 2011 v 12:42 | Moldavanka |  Pokusy a omyly
Jedním z mnoha pokušení sobotního rána jsou vafle. Vylejzám z postele, otevírám okno a vpouštím dovnitř vůni šeříků. Šeříků jsem si všimla ještě ve Zlíně. Ráda se nechávám svádět, ať už šeříkem nebo… dnes vaflemi. K sobotnímu ránu patří rozcuchané vlasy, pyžamo, espreso a Alanis Morissette.
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby
What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five
Rozklepneme 6 vajíček a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s částí cukru. Zvlášť smícháme 500 ml studeného mléka, 500 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek, 150 g rozpuštěného másla a nějakou část celkového množství cca 200 g cukru. Do vzniklého těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
Tento recept je takzvaně foolproof, ale pozor! Tajemstvím křupavých vaflí je právě použité množství cukru a másla.
Toto je základní receptura, kterou lze obměňovat např. přidáním rozinek nebo nastrouhaného jablka. Bon apetit!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 TT+JJ | 5. února 2012 v 12:29 | Reagovat

Cau Moldvanko, stopujeme te po tvych krocich vedoucich k vaflim. K ucelu peceni pouzivame stroj univerzalni bez moznosti postelovat teplotu. V tom je asi problem, neb i po dlouhem peceni vyndavame vafle povadle a blede.

No, zatim tedy pecme predlouho a vybirame novy stroj. Co mate vy?

Zdar, TT+JJ+L

2 moldavanka | 5. února 2012 v 12:36 | Reagovat

Nema vubec zadny regulator? Zkuste ho poradne rozpalit, nez do nej budete lit testo. Pokud jsou povadle a blede, tak to zni opravdu jako mala teplota...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama