Komentáře

1 Jana | 13. dubna 2011 v 12:02 | Reagovat

Ona ta "hnusná zelená" je mnohem zdravější, protože je loupaná šetrně. V pohance opražené do hněda zbude méně cenných látek. :)

2 Inna Barciuc | 13. dubna 2011 v 13:09 | Reagovat

Urcite, ale tu zelenou neumim slusne uvarit, aby nelepila. Co s tim?

3 Jana | 13. dubna 2011 v 18:31 | Reagovat

Mi se nelepí nikdy, takže nevím, v čem je problém. Pohanka se má vařit co nejméně. Já to dělám takto: Dám vařit vodu (od oka, neměřím), a když se začne vařit, větší částí pohanku pořádně propláchnu, jinak může být hořká. Do zbývající části vody ji pak nasypu a postavím zpátky na hořák. Počkám, až se voda znovu začne vařit a pomalu počítám do deseti. Vypnu ji, přikryju a nechám dojít (půl hodiny).

4 Romana | 18. dubna 2011 v 20:13 | Reagovat

Já pohanku nevařím. Jen ji zaleju vařící vodou a ona už se pak uvaří.

5 Liba | 5. ledna 2013 v 18:19 | Reagovat

Jelikož je můj manžel s Moldávie, a navíc tyto recepty dělá moje tchyně. moc mi tato rubrika pomohla, jen nemůžu najít kontakt na autorku.

6 Janka | E-mail | 14. července 2013 v 15:12 | Reagovat

Neverte, že Vaše recepty nik nevyskúša. Minimálne ja určite áno. Som veľmi rada, že som na Vás - hoci dosť neskoro - natrafila. "Grečka" aj keď nie každému chutí, je výborná na posilnenie ciev, pretože obsahuje cenný rutín. Moja kamoška ju z tohoto dôvodu varí každý deň. Na východe Slovenska robia z pohánkovej múky výborné pirohy (rusínske jedlo). Držím palce a teším sa na ďalšie recepty:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.