Jedna domácí snídaně

11. dubna 2011 v 12:02 | moldavanka |  Moldavsko

Domácí snídaně, co k tomu dodat. Když má někdo čas a ochotu uvařit něco tradičního, vznikají úžasné věci. Např. tvarohové knedlíčky (lenivyje vareniki). Potřebujete k tomu balení tvarohu (v českých podmínkách má odpovídající strukturu zrnitý olešnický tvaroh), jedno vejce, lžíci cukru, 3 lžíce mouky a vanilku.

Vejce ušleháme s cukrem, smícháme s tvarohem, moukou a vanilkou a vzniklou hmotu opatrně promícháme. Nedoporučuji míchat příliš intenzivně, aby nevznikl tuhý bramborový knedlík :)

Z těsta vytvarujeme klobásky.

Klobásky stačí nakrájet na stejně velké kousky a poprášit místa řezu moukou, aby se nelepila.

Knedlíčky vhodíme do lehce osolené vroucí vody, necháme vyplavat na povrch a dvě až tři minutky povaříme. Servírujeme s máslem a cukrem. Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 m | 17. listopadu 2011 v 19:49 | Reagovat

jsou opravdu vynikajici, diky za recept :o*

jakou mouku pouzivas ? ja hladkou a je to docela ok.

2 moldavanka | 17. listopadu 2011 v 20:33 | Reagovat

Taky hladkou. Dobrou chut! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama