Dušené zelí

18. dubna 2011 v 21:55 | Moldavanka
Hubnout. A proč? Recenze na nové šaty dopadly vesměs dobře, přihláška do horolezeckého oddílu byla z důvodu velkého počtu zájemců přeřazena na červen a nic jiného na mě zdánlivě netlačí, přesto by bylo hrozně fajn nepřipadat si na kurtu jako prase v listopadu a být tak o deset kilo lehčí, to by se mi běhalo! Po třech týdnech cateringu na různých tlumočnických akcích je asi normální, že mě navštěvují podobné myšlenky. Zkusím je zahnat zelím.
Výčet ingrediencí začnu ostrým nožem, jinak čerstvé zelí nenakrouhám. Dále sáhnu po několika karotkách, cibuli, česneku a několika lžících passaty, protlaku nebo zralém rajčeti. Dnes mám tady taky kousky hovězího zadního. Právě u nich začnu. Klasicky opepřím a rychle osmáhnu na másle na hodně vysokém ohni. K jednotlivým kouskům se chovám jako k mini steakům, nemíchám, jenom obracím a dávám pozor, aby jich na pánvi nebylo najednou mnoho. Maso pak dám stranou, přiliju kapku oleje a do výpeku vhodím nasekanou cibulku s mrkví. Teď už jenom nasypat nakrouhané bílé zelí, okořenit kmínem, bobkovým listem a kuličkami pepře, osolit, vrátit tam maso, zalít vroucí vodou (ne do vrchu) a dusit, až to zelí změkne. Rajče a česnek se přidávají na konec. Česnek proto, že by jinak ztratil vůni, a rajče proto, že by se v kyselém prostředí dusilo zelí mnohem déle.
Podáváme se zakysanou smetanou. Bon apetit!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama