Belgický pórek

24. října 2010 v 20:50 |  Recepty od maminky
Včera jsme poprvé v letošním roce vyrazili na zimák bruslit. Tudíž prohlašuji zimní sezónu za zahájenou a sahám po prvním zimním receptu od maminky, tentokrát cizí. Je to milá paní, která vychovala pět dětí, žije v Belgii a umí výborné poctivé, ale zdravé a jednoduché věci. Budu jí pracovně říkat tchýně.
Hlavní hrdina dnešní večeře se jmenuje pórek. Stačí ho umýt, nakrájet na dostatečně dlouhé válce a povařit minutku v osolené vroucí vodě. Každý váleček pak zabalíme do plátku šunky a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy.
Stranou si připravíme bešamel (máslo, hladká mouka, sůl, muškátový oříšek, mléko). Zalijeme pórek bešamelem a dáme zapéct. Mně se líbí sladký přirozeně voňavý pórek s notkou muškátového oříšku a másla, ale umím si představit, že by se dal zapéct pod čepičkou parmezánu nebo jiného výrazného sýra. Podáváme s křupavou francouzskou bagetou, poctivým čerstvým chlebem nebo uvařenou rýží.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Goffy28 | Web | 24. října 2010 v 21:09 | Reagovat

to bych chtěla zkusit ochutnat kdo ví jaký by to bylo

2 Johan | E-mail | Web | 9. ledna 2014 v 13:50 | Reagovat

To je holandsky :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama