Z mraženého koktejlu z mořských plodů

18. srpna 2010 v 8:55 |  Co vymyslel chlap
koktejl z mořských plodů
Z mraženého koktejlu z mořských plodů umí Kanaďan vykouzlit vynikající jídlo, které zahřeje. Za oknem máme bouřku a na srpen je tu docela zima, proto chlap s radostí nastupuje k plotně a já jen sleduji a užívám si těch vůní.

I když jsou mezi ingrediencemi rajčata, cibule, česnek, mořské plody, těstoviny a bazalka, žádný italský recept to není. Říkáme mu rich stew with pasta and seafood a skutečně to celé budeme dusit.

Nejdříve na másle podusíme nasekanou cibulku, vhodíme sušenou bazalku, oregáno a vymačkáme česnek. Když začne pouštět vůni, přidáme opravdu hodně nakrájených zralých rajčat a chvíli je zase dusíme. Účelem je, aby vzniklo hodně šťávy, tu budeme potřebovat. Necháme je chvíli probublat a pak do kastrolu vsypeme suché těstoviny.

vsypeme pastu

Trik je v tom, že se těstoviny uvaří přímo v rajčatové šťávě s máslem a cibulí. No nejsou ti chlapi geniální?

Vodu přidávat nemusíme. Teď už stačí dusit na malém ohni, občas míchat a hlídat, aby se těstoviny nerozvařily. Měly by ještě tak trochu křupat :-)

Chvilku než budou těstoviny hotové, přidáme tučnou smetanu.

se smetanou
Na obrázku je vidět, že jídlo není suché. Pokud natrefíte na dobrá rajčata, zajistí vám dostatek šťávy.

V posledním kroku přidáme rozmražené mořské plody a krátce ještě podusíme. Osolíme a opepříme až těsně před koncem. Jídlo z jednoho hrnce je hotovo. Servírujeme s čerstvou bazalkou, těžším bílým vínem a dobrým filmem. Bon apetit!

jídlo z jednoho hrnce
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama