Selská omeleta

7. srpna 2010 v 13:02 |  Co vymyslel chlap
Co si dá hladový chlap v 38stupňovém vedru? Selskou omeletu. Nakrájí na kostičky jednu menší cuketu, jednu papriku, dvě rajčata, jednu cibuli. Na zahradě si natrhá čerstvou petrželku a pustí se do vaření.

Cibulí zpění na (slunečnicovém) oleji a až začne vonět (zde můžeme podle chuti přidat i česnek), přidá na pánev kostičky papriky. Paprika je nejlepší, když se připraví samostatně nebo s cibulí v oleji, pak má tu správnou chuť - pokud ji připravujete spolu s jinou zeleninou, bude chutnat jako kdybyste ji vařili, ne smažili.

Po chviličce přijde na pánev cuketa, kterou musíme osolit, aby pustila šťávu. Můžeme vhodit trochu kmínu. Přikryjeme ji pokličkou a chvíli dusíme. Když změkne, pokličku sundáme, abychom trochu šťávy zase odpařili. Přidáme pokrájená rajčata (zdůrazňuji, že jsou to obyčejná rajčata z pole, žádné časopisové cherry! a ani je proboha neloupejte). Zase chvíli dusíme, tentokrát bez pokličky, aby přebytečná šťáva mohla ven.

dušená zelenina
Do tohoto základu vrazíme kupu vajec. Nebojte se, že je tam hodně šťávy - trip je v tom, že vejce nebudou smažená, ale jakoby vařená v aromatické zeleninové šťávě. Vajíčka promícháme a chvíli za občasného míchání dusíme. Podle toho, jak dlouho necháte tuto směs na pánvi, bude šťavňatější nebo sušší, je to čistě otázka vkusu. Celková doba přípravy od začátku do konce stejně nepřesáhne 15 minut.

Nic nepokazíte ani trochou sýra.

Hotovou omeletu bohatě posypeme nasekanou petrželkou nebo jinou bylinkou podle chuti. Bon apetit!

selská omeleta
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Dodac | E-mail | 26. června 2016 v 19:14 | Reagovat

:-)  paráda

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama